Politika i društvo
U Sarajevu će se graditi novo naselje za mlade
9.4.2019 14:56 | Indikator.ba
Općina Centar kreće u projekt izgradnje naselja na lokalitetu "Zuko Džumhur" u Mjesnoj zajednici Koševsko brdo gdje bi na prostoru na kojem su sada dotrajale zgrade bili izgrađeni stanovi za mlade.

Općina Centar će putem Službe za imovinsko-pravne i geodetske poslove i katastar nekretnina od 10. aprila provoditi anketu među vlasnicima stanova i nosiocima stanarskih prava iz 27 stambenih zgrada koliko ih se nalazi u pomenutom obuhvatu.

Cilj ankete je da se trenutni stanari izjasne o projektu izgradnje naselja na lokalitetu "Zuko Džumhur", kao i o njihovim zahtjevima za privremeno rješenje do okončanja izgradnje naselja.

Općina Centar ima u planu rješavati stambeno pitanje mladih iz Centra na tri lokacije i to u Ulici Marija Mikulića, na Šipu i u obuhvatu lokaliteta "Zuko Džumhur".

Projekat bi u saradnji realizovali Općina Centar, Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova i banke.

Kroz ovaj projekat bi, osim obnove stambenog fonda sadašnjih stanara koji iznosi oko 11.000 metara kvadratnih, bilo dobijeno oko 30.000 metara kvadratnih novog stambenog prostora koje bi Općina ponudila mladim bračnim parovima za otkup po povoljnim uvjetima, odnosno putem beskamatnih kredita, izvještava Indikator.ba.
Facebook Twitter Print