Život i umjetnost
Hotel za milenijalce u centru Ljubljane ima kapsule za spavanje
10.4.2019 04:39 | Indikator.ba
Renovirani Central hotel u Ljubljani dizajniran je u skladu sa hotelskim smjernicama budućnosti, a uglavnom cilja na goste milenijske generacije, kojima će ponuditi novo iskustvo boravka, zabave, druženja, "co-workinga" i interakcije sa osobljem.

Svijetle i prozračne sobe hotela, koji posluje pod okriljem grupe Union hotela, opremljene su u minimalističkom i modernom stilu. Posebno za Central hotel, ulični umjetnik i ilustrator Maksim Azarkevič dizajnirao je jedinstven oblik tapeta u sobama s pogledom na Ljubljanski dvorac. U skladu sa rastućim značajem prijateljskog odnosa prema prirodi, u hotelu nema plastičnih boca i papirnog poslovanja, a gosti mogu iznajmiti skutere za istraživanje Ljubljane bez ugljičnog otiska, izvještava RTV Slovenije.

Posebnost hotela, koju upravitelji posebno naglašavaju, je 10 kapsula za spavanje - futuristički prostori za boravak, a što je u Sloveniji potpuna novina i "omogućava urbani glampang u srcu Ljubljane", kako je opisano u promotivnom materijalu.

Kapsule nisu namijenjene samo za spavanje, jer postoje televizija, radio, sef, ogledalo, LED ekran, USB konekcija i brza Wi-Fi veza, a van kapsula gosti se mogu opustiti u "lounge" prostoru.

U skladu sa hotelskim smjernicama budućnosti klasične funkcije recepcije, usluge, portirstva itd. udružene su u jedan tim koji se zove Experience Team, a koji se brine za holističko iskustvo boravka.
Facebook Twitter Print