Kompanije i tržišta
Dvije albanske firme sele kockanje u Crnu Goru
12.4.2019 05:49 | Indikator.ba
U Upravu za igre na sreću Crne Gore stigla su dva zahtjeva iz Albanije za priređivanje ovih igara, nakon što je u njihovoj zemlji zabranjeno kockanje, saopštili su Pobjedi iz ove uprave.

"Kod Uprave za igre na sreću su u postupku dva zahtjeva privrednih društava za dobijanje koncesije, čiji su osnivači i izvršni direktori albanskog državljanstva sa prebivalištem u Albaniji", kazao je Mirko Rajković, samostalni savjetnik u Upravi za igre na sreću.

Iz Uprave su ranije Pobjedi saopštili da je od koncesija od igara na sreću u prošloj godini prihod države bio 15 miliona eura, 28,6 odsto više nego godinu ranije.

Najviše se slilo od 203 lokacije kladionica 8,3 miliona eura ili milion više nego u 2017. godini, od pet kazina 3,86 miliona, dva miliona više, a od 97 automat klubova 2,25 miliona ili 250 hiljada eura više.

Drugog januara ove godine u Albaniji na snagu stupio zakon o zabrani kockanja, nakon čega je zatvoreno 4.300 kladionica. Kockanje je u ovoj zemlj dozvoljeno samo u hotelima sa pet zvjezdica i to izvan urbanih područja.
Facebook Twitter Print