Menadžment
Paramesh Bhattacharyya novi generalni direktor GIKIL-a
13.4.2019 05:28 | Indikator.ba
Nakon pribavljanja svih potrebnih radnih dozvola, novoimenovani generalni direktor Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac (GIKIL), Paramesh Bhattacharyya, službeno je preuzeo ovu funkciju.

Nova uprava GIKIL-a, s Bhattacharyyom na čelu, dobila je snažne upute i podršku Nadzornog odbora društva za prevazilaženje problema sa kojima se kompanija suočava, u najkraćem mogućem roku, kako bi GIKIL poslužio kao model ne samo za poslovnu odličnost, nego i kao lider u provedbi cjelokupne zaštite okoliša i odnosa s radnicima.

"Naš najbolji odgovor bit će mjera našeg rada. Spremni smo odgovoriti na izazove, uradili smo mnogo u pogledu zaštite na radu, zaštite voda i okoliša, te smo u kratkom vremenu riješili najkritičnija pitanja. Dokaz tome je činjenica da smo nakon napornog rada i doprinosa svih naših zaposlenika uspjeli dobiti potrebnu vodnu dozvolu i zbog tog truda pozdravljam svakog od njih pojedinačno. Brojni projekti su još uvijek u fazi realizacije, ali ono što je najvažnije je da oni ispunjavaju naš postavljeni cilj. Okolišna dozvola je naš prvi prioritet, kao i zajednički napori na održivom poboljšanju okoliša i sigurnosti", prve su riječi novog generalnog direktora GIKIL-a.

Paramesh Bhattacharyya je mašinski inženjer sa više od 30 godina iskustva u energetskim, koksnim i ferohromnim postrojenjima širom svijeta, uključujući i bogato iskustvo u implementacijii projekata zaštite okoliša.
Govoreći o svojoj novoj ulozi u kompaniji, Bhattacharyya je naglasio još dva ključna cilja. Prvi je potpuno izvršenje federalnih inspekcijskih naloga i usklađenost sa zakonskim normama, a drugi je održavanje odnosa sa lokalnom zajednicom. Uslovi za ostvarivanje ovih ciljeva su stabilna i profitabilna kompanija koja samo na taj način može osigurati budućnost svojih zaposlenih i društvene zajednice.

Funkciju novog generalnog direktor GIKIL-a Paramesh Bhattacharyya će obavljati tokom naredne četiri godine, izvijestio je RTV Slon
Facebook Twitter Print