Politika i društvo
U Banjaluku čarter letom stigla prva grupa turista iz Beograda
13.4.2019 06:07 | Indikator.ba
Prva grupa turista iz Beograda, njih 22, stigla je u petak u Banjaluku čarter letom u okviru vikend-aranžmana "City break", koji je organizovala Turistička agencija "Kontiki", uz podršku grada Banjaluke.

Grad Banjaluka podržao je ovaj projekat u okviru manifestacije "Proljeće u Banjaluci", a turističke grupe će do sredine juna dolaziti svakog petka letom iz Beograda, a odlaziti nedjeljom.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je beogradske turiste ugostio u restoranu "Kazamat", rekao je da su u okviru proširenja gradske turističke ponude prvi put organizovani vikend turistički dolasci avionom u Banjaluku.

On je novinarima rekao da je riječ o dvodnevnom boravku sa obezbijeđenim smještajem i sadržajima, te zahvalio Turističkoj agenciji "Kontiki" na organizaciji aranžmana "City break".

"To se uklapa u naš program `Proljeće u Banjaluci`. Pokušavamo da iskoristimo različite prilike da u grad dođe više turista organizovanjem raznih događaja, kao što je i ova vrsta turističke ponude", rekao je Radojičić.

On je naveo da u okviru manifestacije "Proljeće u Banjaluci" grad nastoji da ponudi više festivala, konferencija i koncerata koji treba da budu atraktivni i za ljude sa strane i za Banjalučane.

Direktor Turističke agencije "Kontiki" Banjaluka Ivana Stupar rekla je da se program "City break" sastoji od tri dana boravka u Banjaluci, odnosno dva noćenja sa doručkom i avio-prevozom.

Soldatova je dodala da je u paket aranžman uključen i obilazak grada sa turističkim vodičem, te izleti koji podrazumjevaju obilazak mjesta prirodnog i kulturnog bogatstva nadomak Banjaluke.
Facebook Twitter Print