Život i umjetnost
Ralph Lauren predstavio polo majice od recikliranih plastičnih boca
19.4.2019 05:21 | Indikator.ba
Američki modni gigant Ralph Lauren otišao je ovaj put korak dalje. Dodao je u svoju imperiju posebnu kolekciju koja uključuje polo majice od recikliranih plastičnih boca.

Sedamdesetdevetogodišnji dizajner, koji je nedavno proslavio 50 godina karijere, očigledno ne namjerava da se povuče jer se njegovo carstvo proteže i jača. Ovoga puta, u modnoj kući - u duhu pokreta koji traže veću ekološku pravdu - javnosti je predstavio polo majice napravljene od otpadne plastike, a u proizvodnji nije potrošena ni kap vode.
Majice su dostupne u zelenoj, bijeloj, mornarskoj i plavo-narandžastoj boji. Zanimljivo je da nisu skuplje od uobičajenih polo majica. Svaki komad je napravljen od dvanaest boca.

Dejvid Loren, najmlađi sin svjetski poznatog dizajnera, rekao je novinskoj agenciji AP da želi da novom linijom odjeće doprinese ekološkim ciljevima koje je svijet nedavno postavio. "Naši zaposlenici, kao i naši klijenti, smatraju da je vrijeme za promjene", objasnio je Lauren.

Lauren nije prvi koji se odlučio na ovaj korak. Isto tako, mnoge manje modne marke širom svijeta su to učinile. U akciji namjeravaju da "istope" 170 miliona boca sa obala i okeana, a liniji će biti posvećeni još pet godina.

Majice Ralpha Laurena proizvedene su u saradnji s tvrtkom First Mile, koja prikuplja otpadnu plastiku i pretvara je u tkaninu. "Trenutno se trudimo da bilo šta što kreiramo bude bezopasno za okoliš", rekao je Lauren.
Facebook Twitter Print