Kompanije i tržišta
Kompanija iz BiH među 30 najinovativnijih u jugoistočnoj Evropi
12.5.2019 14:42 | Indikator.ba
Među 30 najinovativnijih tehnoloških kompanija u jugoistočnoj Evropi koje će biti promovisane na događaju South East Europe Tech Tour 2019. u Bukureštu i Sofiji 28. i 29. maja bit će i kompanija ABC Software development iz Bosne i Hercegovine, izvještava Indikator.ba.

ABC Software Development bavi se specifičnim softverskim rješenjima za velika i srednja preduzeća u bankarstvu i telekomunikacijama, a takođe pruža i rješenja za start-up industriju.

Kompanija sa sjedištem u Sarajevu i podružnicom u Tuzli dio je ABC Tech Group koja je locirana u Ljubljani.

Na događaju Tech Tour 2019 u Sofiji 29. maja, inovativna rješenja ABC Software Development predstaviće menadžer poslovnog razvoja Slađan Šehović.

Trideset kompanija za učešće na South East Europe Tech Tour 2019. izabrano je na osnovu njihove inovativne primjene tehnologije, snažnog poslovnog modela, upravljačkog tima i dokazanih mogućnosti izvršenja, u jakoj konkurenciji više od 150 kompanija koje su bile u fazi predselekcije.

Najboljih 30 će predstaviti svoje poslovanje i tehnologiju pred 40 vrhunskih međunarodnih investitora aktivnih u regionu jugoistočne Evrope i učestvovaće u panel diskusijama kako bi podijelili svoja rješenja i utjecali na razvoj tehnologija u cjelini.
Facebook Twitter Print