Politika i društvo
Nema domaćih radnika: Turci postavljaju pločice u novogradnji u Trebinju
15.5.2019 06:52 | Indikator.ba
Trebinjski građevinari već odavno, zbog nedostatka kvalifikovane radne snage, zapošljavaju radnike iz drugih krajeva BiH, a na građevinama odnedavno rade i majstori iz Turske, piše "Srpskainfo".

Jedna od najvećih građevinskih firmi u Hercegovini angažovala je podizvođača radova za keramičke poslove na velikom gradilištu u Trebinju.

Firma iz Sarajeva dovela je petnaestak Turaka da postavaljaju pločice i rade drugu keramiku. Prva grupa je došla prije dvadesetak dana, a prije nekoliko dana stiglo je još nekoliko Turaka. Sa radnicima je u Trebinje došao i prevodilac.

Firma iz Sarajeva smjestila je keramičare, koji po prvi put na trebinjske građevine dolaze iz druge evropske države, u jedan privatni objekat u Trebinju.

– Naša firma angažuje podizvođače za pojedine poslove. Angažovali smo firmu iz Sarajeva za keramičke poslove. Ova firma je dovela radnike iz Turske i oni rade na našem gradilištu – potvrdio je sagovornik Srpskainfo.

Zanimanje keramičar u Trebinju je vrlo rijetko, jer nikada nije postojanja srednja škola koja bi obrazovala ove majstore.

U prošloj godini u Trebinju je izgrađeno 5 novih stambenih jedinica, u izgradnji je bilo 7, a u ovoj godini počela je gradnja novih stambeno -poslovnih kompleksa.

Stanove u Trebinju kupuju i stranci, a među kupcima ima i poznatih ličnosti iz javnog života. Ovih dana pojavila se informacija da je stan u novom trebinjskom naselju u centru grada kupila i bugarska ambasadorka u BiH Avgustina Cvetkova Karabaševa.
Facebook Twitter Print