Život i umjetnost
Euro NCAP testirao sedam novih vozila i svima dodijelio pet zvjezdica
24.5.2019 05:43 | Indikator.ba
Euro NCAP tim je testirao sigurnost sedam novih automobila i dodijelio im najvišu ocjenu od pet zvjezdica.

Ovaj put su se pod pregledom neovisnog udruženja našli e-tron, lexus UX, mazda3, renault clio, toyota corolla, toyota RAV4 i Volkswagen T-cross. Svi modeli su postigli veoma dobre rezultate u svim vrstama sudara i zaradili su pet zvjezdica.

Audi e-tron je ostvario 91% za sigurnost odraslih putnika, pohvalnih 85% za sigurnost djece i zadovoljavajućih 71% za sigurnost pješaka. U oblasti bezbjednosnih i pomoćnih sistema, ostvario je solidnih 76 procenata.

Lexus je postigao odličnih 96 odsto za bezbjednost odraslih i 77 odsto za bezbjednost i pomoćne sisteme. Najbolji rezultat u oblasti bezbjednosti odraslih ostvarila je sa 98% nova mazda3, koja je takođe dostigla veoma zadovoljavajućih 87% za bezbjednost djece.

Toyota Corolla i RAV4 takođe su pokazali dobrim na testovima, te su dostigli 95 i 93% za bezbjednost odraslih putnika. Iznadprosječne ocjene postigao je i Volkswagen T-Cross sa 97% za bezbjednost odraslih i čak 80% u oblasti bezbjednonih i asistentskih sistema.

Renault clio je također zaradio pohvale, postigavši 96 posto bodova za sigurnost odraslih, a sa 89 posto je pokazao da je najsigurniji u zaštiti djece . Zadovoljio je i u sigurnosnim i asistentskim sistemima, gdje je dosegao 77 posto bodova.
Facebook Twitter Print