Život i umjetnost
Veganski burgeri u koje su uložili DiCaprio i Gates šire se u Evropi
29.5.2019 07:20 | Indikator.ba
Beyond Meat, tvrtka specijalizirana za veganske hamburgere, a u koju su novac uložili Leonardo DiCaprio i Bill Gates, širi se na evropskom tržištu.

Bezmesni burgeri kalifornijske tvrtke od sada se nude u partnerstvu s holandskim dobavljačem mesa Zandbergen, objavila je američka tvrtka.

U sjedištu Zandbergena u Zoeterwoudeu bit će izgrađeno novo proizvodno postrojenje, koje će biti prvo izvan SAD-a. Trebalo bi biti dovršeno u prvom tromjesečju 2020. Trenutno Beyond Meat uvozi svoje proizvode i prodaje ih u Evropi preko Zandbergena. U Njemačkoj su veganski burgeri ranije bili dostupni samo u veleprodajnom lancu Metro, a od sada ih ima i na policama diskonta Lidl.

Iz burgera koji se prave na bazi graška potpuno su uklonjeni životinjski sastojci kao što su jaja, mlijeko i meso. U SAD-u posao s takvim veganskim hamburgerima raste. Tamo proizvodi Beyond Meata koriste lanci fast fooda Carl's i Del Taco i prodaju se u supermarketima.

Otkako je izašla na berzu, kompanija Beyond Meat oduševljava tržište dionica i analitičare te je porasla za više od 160 posto.
Facebook Twitter Print