Politika i društvo
Kada će se Mercator prenijeti na Fortenova grupu?
8.6.2019 14:48 | Indikator.ba
Slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek nakon jučerašnjeg međunarodnog gospodarskog foruma SPIEF u St. Peterburg nazočio je poslovnom doručku kojeg je organizirala ruska banka Sberbank.
Susreo se i s izvršnim direktorom Hermanom Grefom. Naime, Sberbank je najveći vlasnik grupacije Fortenova, kojoj vlasnici također žele prenijeti Mercator, ali drži i skoro petinu udjela u Mercatoru.

U razgovoru s Grefom, ministar je pozvao na uvjete za normalan rad i razvoj Mercatora, te da slovenski dobavljači imaju jednake uvjete poslovanja i tretmana u odnosu na druge dobavljače, izvijestilo je Ministarstvo ekonomskog razvoja i tehnologije.

Međutim, Počivalšek je snažno odbacio sugestiju nekih medija da će država ili ministar prodati Mercator kao ministar gospodarstva, što nije moguće.

- No, bilo bi neodgovorno ako ne bismo promatrali što se s njim događa i kakve vlasnike ima. Želim usmjeriti proces prijenosa Mercatora na novog vlasnika u interesu slovenskog gospodarstva u okviru svojih nadležnosti, zaključuje Počivalšek.
Facebook Twitter Print