Kompanije i tržišta
Efekti godišnjeg sastanka EBRD-a u Sarajevu: Milioni impresija na internetu
11.6.2019 06:11 | Indikator.ba
Godišnji sastanak odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj koji je prošlog mjeseca održan u Sarajevu, prema očekivanjima, polučio je pozitivne efekte za našu zemlju.

Benefiti ovog sastanka značajni su ne samo za imidž Bosne i Hercegovine, zaključeni ugovor o daljnjem ulaganju EBRD-a u izgradnju Koridora Vc, već i za biznis zajednicu i ostvarene kontakte tokom bilateralnih sastanaka, nevladin sektor, medijska partnerstva, umjetnike iz BiH, hotele, ugostiteljske objekte, taksi prijevoznike i zanatlije.

Gotovo 235 hiljada pregleda zabilježio je promotivni video BiH - zemlje domaćina ovogodišnjeg sastanka guvernera EBRD-a, dok je više od 5,3 miliona zabilježenih impresija na svim društvenim mrežama korištenim tokom promotivne kampanje ovog važnog događaja.

Tematski članci u vezi sa sastankom EBRD-a i Power Diversity zabilježili su više od 1,4 miliona prikazivanja na internetu, navodi se između ostalog, u informaciji Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u vezi sa ovim događajem.

Ukupno je sastanku Odbora guvernera i poslovnom forumu registrirano 2.637 učesnika, a među njima je bilo 743 predstavnika biznis zajednice, 597 delegata, 253 posebna gosta iz svijeta biznisa te 288 novinara.
Facebook Twitter Print