Politika i društvo
Dogradnja terminala B na Sarajevskom aerodromu će malo kasniti
12.6.2019 06:29 | Indikator.ba
S obzirom na manju pauzu u odvijanju radova, rok za završetak dogradnje i modernizacije Terminala B na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, produžen je za jedan mjesec, te je njihovo okončanje sada predviđeno za kraj 2020. godine, kazala je Sanja Bagarić-Arnaut, stručna saradnica za odnose s javnošću Međunarodnog aerodroma Sarajevo u razgovoru za flyingbosnian.blogspot.

- Radovi se obavljaju i u noćnim satima, posebno kada je riječ o bučnim aktivnostima, čije bi izvođenje tokom dana predstavljalo smetnju putnicima i zaposlenicima. Riječ o izuzetno zahtjevnim radovima, posebno jer se odvijaju pokraj postojećeg objekta koji je u punoj upotrebi, kazala je Bagarić-Arnaut.

Dogradnjom će doći će do proširenja prostornih i operativnih kapaciteta Terminala B za dodatnih 10.000 m2 na četiri etaže (S, P, I i II sprat), dodatnih 12 šaltera za registraciju putnika, kao i do povećanja broja izlaza, proširenja prostora glavnog hola, prostora za preuzimanje prtljaga, KDZ kontrole, DFS-a, komercijalne zone, te VIP salona...

Sarajevski aerodrom zabilježio je pad broja putnika u maju, kada je opsluženo 74.178 putnika, što predstavlja pad od 8.5% u odnosu na prošlu godinu.

Tokom perioda januar-maj, aerodrom Sarajevo je zabilježio 338.529 putnika, što je povećanje od 0,4%.

Očekuje se da će aerodrom doživjeti procvat prometa već ovog mjeseca sa devet novih pokrenutih ruta.
Facebook Twitter Print