Politika i društvo
Proglašeni biznis lideri održivog razvoja: Tvornica cementa Kakanj apsolutni pobjednik
13.6.2019 11:39 | Indikator.ba
UNDP u Bosni i Hercegovini, uz podršku Vlade Švedske, sinoć je na svečanosti koja je održana u Sarajevu nagradio lidere održivog razvoja u BiH - kompanije koje rade izuzetne stvari uvođenjem i sprovođenjem mjera i aktivnosti za održivu budućnost.

Nagrade su dodijeljene u kategorijama "Ljudi" i "Resursi i okoliš", a proglašen je i ukupni pobjednik za Bosnu i Hercegovinu.

Pobjednici u oblasti "Ljudi": u kategoriji malih preduzeća za lidera održivog razvoja proglašena je kompanija Isatis Software Solutions, u kategoriji srednjih preduzeća Tvornica cementa Kakanj, dok je u kategoriji velikih preduzeća titulu Lidera održivog poslovanja u Bosni i Hercegovini za 2019. ponijela kompanija dm drogerie markt.

Oblast "Resursi i okoliš" su obilježili projekti kompanija: GOLD-MG Donji Žabar u kategoriji malih kompanija, u kategoriji srednjih preduzeća ponovo Tvornica cementa Kakanj, a u kategoriji velikih titulu Lidera održivog poslovanja u Bosni i Hercegovini za 2019. ponijela je kompanija Coca-Cola HBC B-H Sarajevo.

Ukupni pobjednik, lider održivog razvoja u Bosni i Hercegovini za 2019. godinu je Tvornica cementa Kakanj za sveukupni doprinos u obje oblasti i posvećenost Ciljevima održivog razvoja čvrsto integrisanim u sve segmente poslovanja, sa osvojene tri nagrade – u kategorijama "Ljudi" i "Resursi i okoliš", srednja preduzeća i sveukupni pobjednik.

Nagrada za biznis lidere održivog razvoja prva je godišnja nagrada u Bosni i Hercegovini s ciljem promovisanja napora privatnog sektora u oblasti održivog razvoja u našoj zemlji, organizovana u okviru projekta Podrška pripreme za implementaciju ciljeva održivog razvoja i angažman privatnog sektora, koji sprovodi UNDP i finansira Ambasada Švedske u Bosni i Hercegovini.
Facebook Twitter Print