Menadžment
Indikator.ba i Privredna komora FBiH uručili priznanje Hamedu Ramiću
4.7.2019 10:49 | Indikator.ba
Predstavnici portala Indikator.ba i Privredne /Gospodarske komore Federacije BiH uručili su danas u sjedištu Euro-Asfalta u Rajlovcu plaketu za "Najbolji poslovni potez u 2018. godini" u Bosni i Hercegovini direktoru ove vodeće bosanskohercegovačke građevinske kompanije Hamedu Ramiću.

Predstavnici Euro-Asfalta nisu preuzeli priznanje na svečanosti uručenja koja je održana 26. juna u Sarajevu, te je uručenje upriličeno danas.
Priznanje direktoru Ramiću uručili su Borivoje Simić, urednik portala Indikator.ba, Almin Mališević, direktor Sektora za industriju i usluge Privredne/Gospodarske komore FBiH i Hajdar Arifagić, vođa projekta "Poslovni potez godine".

Euro-Asfalt je, prema ocjeni analitičara portala Indikator.ba, zaslužio priznanje jer je tri mjeseca prije roka u Sloveniji završio dionicu podravske autoceste između Draženovaca i Gruškovja, dobio novi posao u Hrvatskoj vrijedan 63 miliona KM i uspješno nastavio radove u Crnoj Gori dobivene 2017. godine čime je ojačao svoju poziciju u regiji kao respektabilna kompanija u oblasti niskogradnje.

Direktor Ramić zahvalio je portalu Indikator.ba što je prepoznao značaj poslovnih aktivnosti koje Euro-Asfalt realizuje u zemljama regije, a u podužem razgovoru informisao je o trenutnom poslovima na kojima je kompanija angažovana.

Uz velike poduhvate u zemljama regije, Ramić je naglasio da će Euro-Asfalt u narednom periodu realizovati i značajne projekte u Bosni i Hercegovini. Uz nastavak radova na Koridoru Vc tu je i izgradnja tunela Hranjen na projektu brze ceste - Sarajevo-Goražde, za što su dobijene potrebne dozvole, kao i zahtjevni projekt rekonstrukcije tunela Crnaja kod Jablanice na magistralnoj cesti M-17.

Uručenje plaketa dobitnicima priznanja "Poslovni potez godine" organizovano je uz podršku Intesa Sanpaolo banke Bosna i Hercegovina.

Projekt "Poslovni potez godine" Indikator.ba od ove godine realizuje u partnerstvu sa Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije BiH.


Više o aktivnosti "Poslovni potez godine" na Instagram profilu portala Indikator.ba: https://www.instagram.com/poslovniportalindikator.ba/
Facebook Twitter Print