Kompanije i tržišta
Makedonski biznismen Janevski zatvara BIP: Nismo uspjeli, ostajemo u Srbiji!
5.7.2019 13:47 | Indikator.ba
Makedonska kompanija M6 EDEN SRB odlučila je da prekine ugovor o poslovnoj saradnji za A.D. BIP Beograd u stečaju, navodi se u pismu koje su poslali iz ove kompanije, a koja je vlasnik beogradskog BIP-a.

"Vjerovali smo u mogućnosti razvoja jedne od najvećih pivara u regionu i sa entuzijazmom krenuli prije dvije godine u obnovu. Pokušali smo da napravimo nešto pozitivno za Beograd, za Srbiju, da damo duh i život jednoj kompaniji koja je 180 godina simbol Beograda. Nažalost, bez obzira na velika mjesečna ulaganja, posvećenost i entuzijazam, nismo uspjeli, jer sa ovim konceptom nema mogućnosti za uspjeh", navode vlasnici BIP-a u pismu koje su dostavili Blicu.

U pismu dodaju da "ovo ne znači da će se povući, jer Beogradu je potrebno kvalitetno pivo", te da će "produžiti u drugačijem smjeru sa drugim konceptom".

U 2015. BIP je bankrotirao, a M6 postao je najmoprimac tvrtke 2017. godine, kada je objavljeno da zakupljuje njene pogone za 912.000 eura godišnje.

Poduzetnik Svetozar Janevski tada je izjavio da planira izgraditi novu pivovaru na drugoj lokaciji u koju će uložiti 25 miliona eura.
Facebook Twitter Print