Ekonomija
EBRD ulaže u povećanje konkurentnosti MSP-a u pet zemalja regije
9.7.2019 15:51 | Indikator.ba
Evropska banka za obnovu i razvoj priopćila je u utorak kako ulaže do 10 miliona eura u Invera Private Equity fond kako bi se povećala konkurentnost malih i srednjih poduzeća u pet zemalja jugoistočne Europe.

"Fond će se usredotočiti na potporu i razvoj privatnih tvrtki u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori uz ulaganja u privatni kapital", navodi se u priopćenju EBRD-a.

Invera Equity Partners je novoosnovani upravitelj privatnih dioničkih fondova koji će ciljati ukupne kapitalne obaveze do 100 miliona eura, uključujući mobilizaciju lokalnih institucionalnih investitora, rekao je zajmodavac. Fond ima širok sektorski fokus, uključujući hranu i piće, proizvodnju i industriju, informacijske i komunikacijske tehnologije, usluge i ugostiteljstvo.

"Ulaganje EBRD-a omogućit će banci da se bavi segmentom privatnog kapitala malih i srednjih poduzeća u jugoistočnoj Europi. Uzbuđeni smo što podržavamo osnivanje novog lokalnog i neovisnog tima", komentirala je direktorica EBRD-a i voditeljica tima za dioničke fondove Anne Fossemalle.

Regija jugoistočne Europe ima izuzetan poduzetnički potencijal koji se često ne ostvaruje u potpunosti zbog otežanog pristupa izvorima financiranja, istaknula je EBRD, dodajući kako će fond ciljati diverzificirani portfelj s tipičnom veličinom ulaganja od 4 do 12 miliona eura.
Facebook Twitter Print