Kompanije i tržišta
Mostarski Aluminij će u stečaj
10.7.2019 13:51 | Indikator.ba
Za mostarski "Aluminij" će biti pokrenut stečajni postupak, radnici će se do tog trenutka u smjenama izmjenjivati na svojim poslovima, a trenutno su na plaćenim godišnjim odmorima.

Predsjednik Nezavisnog sindikata radnika "Aluminija" Romeo Biokšić ocijenio je kako će nakon stečajnog postupka svi vjerovatno dobiti rješenja o otkazima ugovora o radu.

"Nakon toga idemo na zavod za zapošljavanje, a što i kako dalje ne znamo. Do sada sam imao neku dozu optimizma, ali tvornica je ugašena. Nadali smo se ipak kako će Vlada poduzeti neke korake i da neće dopustiti gašenje Aluminija, nažalost do toga nije došlo. Jedna loša politika koja se vodi na ovim prostorima pokazala je svoje pravo lice", kazao je Biokšić.

Predsjednik Skupštine sindikata "Aluminija" Pero Bebek istaknuo je kako se još ne zna kada će se stečajni postupak pokrenuti i kojom će se brzinom odvijati.

"Po najavama nekih odvjetnika to se neće dogoditi tako brzo, ali u stečajni postupak se ulazi. Do tog vremena ovi direktori će obnašati svoje dužnosti, a od tog trenutka preuzeti će stečajni upravitelj. Također, prema našim informacijama, radnici koji se budu izmjenjivali na svojim poslovima trebali bi dobiti plaću kao da je rađeno cijeli mjesec", kazao je Bebek.

Što se tiče elektrolize i ćelija, za koje je trebalo preko godinu i po, kao i više desetina miliona maraka kako bi se pokrenula, Bebek je tvrdi kako je ta elektroliza od sinoć mrtva te kako je "Aluminij" uništen, izvijestila je N1.
Facebook Twitter Print