Kompanije i tržišta
Bosman gradi u Hadžićima dva logistička centra vrijedna 8 mil KM
11.7.2019 15:02 | Indikator.ba
Sarajevski Bosman krenuo je izgradnju dva velika logistička centra u Industrijskoj zoni Boce u Hadžićima vrijedna oko 8 mil KM. Kako su rekli za eKapiju, centri se grade za dvije firme iz EU.

- Nakon uspješne izgradnje objekata za kompanije DHL, Teknoxgroup BH i MC Bauchemie, slijede dva nova - za DB Schenker i Express One. To će biti logistički centri koji još nisu viđeni na našim prostorima, sa kvalitetnom i modernom opremom i izgledom. Logistički centri će biti smješteni jedan pored drugog - dodao je za eKapiju direktor Bosmana Sunija Jahić.

Oba objekta se nalaze na površini od 20.000 m2 u centru industrijske zone.

- Logistički centar kompanije DB Schenker će imati skladišni prostor sa oko 4.000 m2 , te kancelarijski od 600 m2 i ukupno 8.000 m2 manipulativnog prostora sa mjestima za parking i zelenom površinom. Logistički centar austrijske pošte, Express One, sadrži skladišni i kanclearijski prostor površine oko 3.000 m2, te manipulativni prostor sa parkingom i zelenim površinama od 8.000 m2.

Jahić ističe da, ako bude sve išlo po planu, završetak radova se očekuje krajem 2019. godine, kada će biti i svečano otvaranje ova dva velika logistička centra.
Facebook Twitter Print