Kompanije i tržišta
Nakon još jednog sastanka sa Čovićem: Oživljavanje proizvodnje u Aluminiju
15.7.2019 10:42 | Indikator.ba
"Aluminiju je Vlada Federacije produžila finansijsku konsolidaciju za idućih šest mjeseci", potvrdio je Zdenko Klepić predsjednik Nadzornog odbora Aluminija nakon sastanka s čelnikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i ministricom financija Federacije BiH Jelkom Milićević te predstavnicima Uprave, Nadzornog odbora i Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija.

'Razgovarali smo o tome kako spasiti Aluminij, kako nastaviti poslovanje. Zaključci od neki dan su detaljnije razrađeni. Zajednički zaključak je briga od svih 900 zaposlenika. To je briga svih nas od politike do sindikata, adekvatno zbrinuti zaposlenike'', rekao je Klepić.

Naglasio je kako će se pokušati osigurati nastavak rada Aluminija.
''Poduzeće može živjeti u narednom periodu bez straha da će netko blokirati račun ili proglasiti stečaj. U tom vremenu se može pronaći način kako da Aluminij opstane… Na temelju analize, moguće je da prvo krenemo s Ljevaonicom u vrlo kratkom roku. Rade se analize za Anodu i Elektrolizu. Analize će pokazati kolika su oštećenja'', rekao je Klepić i dodao kako ''optimizam zrači iz svih nas'', prenosi bljesak.info.

Klepić je rekao kako će se električna energija kupovati ovisno o potrebama kako se bude pokretala proizvodnja. ''O cijeni ne razgovaramo, a izračuni nam pokazuju da će Ljevaonica moći raditi'', rekao je Klepić.
Facebook Twitter Print