Politika i društvo
Zbog privlačenja gostiju: Oduzeti hotel Emiran Vlada preimenovala u Valter
18.7.2019 14:18 | Indikator.ba
Hotel Emiran, jedan od objekata kojim privremeno upravlja Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom, od četvrtka se zove Walter, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Naime, kazneni postupak koji se vodi protiv vlasnika privrednog društva Emiran d.o.o. negativno se odražava na privlačenje što većeg broja gostiju. Iz Vlade podsjećaju da je privredno društvo Emiran d.o.o, čija je osnovna djelatnost pružanje hotelskih usluga, rješenjem Kantonalnog suda u Sarajevu od 12. januara 2017. godine povjereno na upravljanje Federalnoj agenciji.

S obzirom da Federalna agencija tokom privremenog upravljanja oduzetom imovinom mora očuvati vrijednost imovine koja joj je povjerena, a po mogućnosti i uvećati tu vrijednost, uprava hotela, koju je imenovala ova agencija, s ciljem boljeg poslovanja hotela odlučila je napraviti rebrendiranje i promijeniti naziv hotela, priopćeno je.

Osim promjene naziva, zbog postizanja što veće konkurentnosti na tržištu, podiže se i nivo kvalitete usluga hotela te proširuje ponuda.
Ovakve aktivnosti predstavljaju novi koncept upravljanja povjerenom imovinom. Novim imenom hotela se u javnosti kod potencijalnih klijenata izbjegava asocijacija na kazneni postupak koji je u toku i na taj način očekuje ostvarivanje boljeg poslovanja.

Naziv privrednog društva Emiran d.o.o. ostaje neizmijenjen, navode iz Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, priopćeno je iz Vlade.

Vlasnik studentskog hotela "Emiran" bio je Emir Šarić, a njemu je zajedno sa vlasnikom benzinske pumpe "Umax Group" Hasibom Bijelićem oduzeta imovina zbog sumnji u utaju poreza i pranje novca.
Imovinom, uključujući i hotel Emiran, od 2017. godine upravlja Vladina Agencija za upravljanje oduzetom imovinom, a protiv Šarića i Bijelića u toku je sudski postupak.
Facebook Twitter Print