Menadžment
Konačno otkriveno: Iza kriptovalute Libra stoji djevojka
24.7.2019 06:37 | Indikator.ba
Pomalo misteriozna i javnosti nepoznata 26-godišnja Morgan Beller, zaposlena u Facebooku, stoji iza najnovije kriptovalute Libra, kao i platforme Calibra.

U kompaniju je stigla neposredno prije razvoja Libre, a tada je radila u razvojnom odjelu gdje je proučavala različite tipove platformi i blockchain tehnologiju.

Kao veliki zagovornik kriptovalute, mislila je da društvena mreža koja ima više od dvije milijarde korisnika mora držati korak s vremenom i ući u svijet digitalnog novca. Tako je u maju 2018. uspjela da ubijedi rukovodstvo kompanije u svoju ideju i postala je glavna osoba za stvaranje novog konkurenta Bitcoin-a, piše CNBC.

Beller je svoju karijeru započela u kompaniji za poduzetnički kapital Andreessen Horowitz, nakon čega je otišla u izdavačku kuću Media gdje je ostvarila odličan uspjeh u karijeri. Tokom rada u izdavačkoj kući odigrala je glavnu ulogu u pokretanju start-upa Embedly.

Zahvaljujući njenom nevjerovatnom uspjehu u silikonskom gigantu, prestižni magazin Forbes Beller ju uvrstio na listu uspješnih mladih ljudi ispod 30 godina. (Foto:Twitter)
Facebook Twitter Print