Menadžment
Nagodba Agrokora ocijenjena u SAD-u "međunarodnom transakcijom godine"
2.8.2019 17:12 | Indikator.ba
Tim koji je vodio finansijsko restrukturiranje Agrokora predvođen vanrednim povjerenikom Fabrisom Peruškom dobitnik je prestižne nagrade TMA Turnaround and Transaction Award za 2019. godinu, u kategoriji međunarodna transakcija godine, objavila je Fortenova grupa.
Fabris Peruško, koji će nagradu preuzeti u septembru na TMA konferenciji u Clevelandu, Ohio tim je povodom rekao: "Globalno priznanje za uspjeh vanredne uprave ide ne samo najužem timu koji je na tom postupku radio, već i našim brojnim partnerima, kreditorima i novim vlasnicima, a najviše desecima hiljada vrijednih i kvalitetnih zaposlenika koji su kroz izuzetno turbulentne dvije godine dali sve od sebe i sačuvali tvrtke u kojima u rade. Bez njih ne bi bilo uspješnog restrukturiranja Agrokora".

Za ovogodišnju nagradu konkuriralo je u dvanaest kategorija više od 100 međunarodnih projekata, a prema riječima Scotta Y. Stuarta, glavnog izvršnog direktora TMA, "dobitnici su timovi koji su svojim projektima ostvarili značajan ekonomski utjecaj na globalnu ekonomiju, pomažući tvrtkama koje se bore s očuvanjem vrijednosti i očuvanjem radnih mjesta".

Podsjetimo da je portal Indikator.ba ocijenio nagodbu u slučaju Agrokora potezom godine u regiji u 2018. godini. Nagrada je predstavniku grupacije, izvršnoj direktorici Konzuma u BiH Nedjeljki Bilić, uručena na svečanosti u Sarajevu koju je krajem juna Indikator.ba priredio u partnerstvu sa Privrednom komorom FBiH.
Facebook Twitter Print