Život i umjetnost
Najmoćniji uređaj do sada: Samsung predstavio Galaxy Note10
8.8.2019 10:50 | Indikator.ba
Južnokorejski tehnološki gigant Samsung predstavio je svoje najnovije premium pametne telefone Galaxy Note10 serije.

Izvršni direktor Samsunga Di Džej Koh pozdravio je prisutne okupljene na Galaxy Unpacked 2019 događaju u Njujorku riječima da Samsung predstavlja "najmoćniji mobilni uređaj na svijetu", odnosno uređaje namijenjene onima koji "oblikuju budućnost preoblikujući sadašnost".

Samsung Galaxy Note10 je najtanji pametni telefon Note serije do sada, sa najboljim odnosom veličine uređaja i površine ekrana.

Samsung Galaxy Note10 dolazi u dvije verzije: osnovni Note10, opremljen ekranom dijagonale 6,3 inča 10 i veći i snažniji 6,8-inčni Note 10 Plus.

Oba modela imaju "bezgranične" Dynamic AMOLED ekrane (tzv. Cinematic Infinity Display), od ivice do ivice uređaja, kod kojih se u vrhu nalazi "punch hole" otvor za selfi kameru.

Naravno, tu je i glavna odlika Note serije, poznata Samsungova pametna olovka S Pen. Ona je kod novog modela unaprijeđena, pa korisniku omogućava da hvata bilješke i da automatski konvertuje svoj rukopis u digitalni tekst, pomoću Samsung Notes aplikacije, ali i prepoznaje određene gestove rukom.

To bi korisnicima trebalo da omogući da pametnim telefonom mogu da upravljaju sa veće udaljenosti, što je naročito značajno kod onih koji telefon koriste za snimanje. Tada S Pen postaje koristan daljinski upravljač, pogotovo kada fotografije i video materijali snimaju sa stativa.
Facebook Twitter Print