Kompanije i tržišta
Višković najavio dogovor ponuđača oko izbora graditelja HE Dabar
11.8.2019 05:56 | Indikator.ba
Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je da očekuje da će prije nove godine biti potpisan ugovor sa izvođačem radova za izgradnju hidroelektrane Dabar u sistemu Gornji Horizonti.

"Bila je procedura izbora izvođača radova, imali smo tri izvođača i bilo je žalbi na tu proceduru. Komisija za žalbe odbacila je žalbu, sad su ostala dva izvođača i, prema informacijama kojima raspolažemo, mislimo da će doći do dogovora između ta dva ponuđača i da ćemo veoma brzo biti u poziciji da potpišemo ugovor", rekao je Višković u subotu nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Nevesinje

Višković je objasnio da će hidroelektrana Dabar biti građena po principu ključ u ruke.
Premijer Srpske je ocijenio da će konačno Hercegovina i Republika Srpska dobiti veliki energetski objekat koji će imati ogroman značaj.

Javni poziv za finansiranje i izgradnju svih objekata HE Dabar u vrijednosti oko 430 miliona KM rasipisan je još u januaru ove godine, a rok za prijem ponuda bio je 1. mart 2019. godine.
Prema medijskim napisima u drugi krug takmičarskog postupka prošle su dvije kineske kompanije, "China Gezhouba Group Co. LTD" i "China International Water & Electric Corp".
Facebook Twitter Print