Politika i društvo
Petrović: Nije bilo nikakvih razgovora o privatizaciji ERS-a
13.8.2019 17:02 | Indikator.ba
Generalni direktor "Elektroprivrede RS" Luka Petrović kazao je da nije bilo nikakvih razgovora o privatizaciji kompanije.

U reagovanju na informaciju pojedinih beogradskih medija prema kojoj Elektroprivreda Srbije planira kupovinu nekoliko elektroprivreda u okruženju, među kojima i "Elekroprivredu RS", Petrović je za Herceg TV kazao da je informacija izvučena iz konteksta.

U više navrata demantovane su spekulacije na ovu temu.

- Ono što jeste tačno je da imamo ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji sa Elektroprivredom Srbije. Kontaktirao sam direktora Ekonomskog instituta da upitam zašto je ta informacija izašla u javnost i on mi je rekao da je to izvučeno iz konteksta, kazao je Petrović.

On je također podsjetio da je prije par godina bila slična informacija i neko od novinara je to želio da uveliča.

"Zašto baš u ovom trenutku to ne znamo", dodao je Petrović.

On kaže da ERS 80 odsto viškova električne energije prodaje preko Beogradske berze. Osim toga snabdijevanje električnom energijom pograničnih područja vrši se upravo preko Elektroprivrede Srbije.

Istakao je i da su svi aranžmani po osnovu nadređenja poslovanja mogući, ali da Srbija i RS već imaju zajedničke projekte u ovoj oblasti.

"Što se tiče privatiazcije davno je rečeno da ovaj stub razvoja treba ojačati. Na tome radimo svaki dan", istakao je Petrović.
Facebook Twitter Print