Kompanije i tržišta
Njemački Fielmann kupio 70 posto udjela u slovenskoj Clarus Optici
14.8.2019 11:32 | Indikator.ba
Njemački dobavljač naočala i ostalog optičkog pribora Fielmann stekao je 70% udjela u slovenačkoj Optiki Clarus, čime je ušao na svoje 14. evropsko tržište.

Vrijednost posla, koji će važiti od septembra, nije objavljena. Fielmann najavljuje otvaranje novih podružnica i rast tržišnog udjela, prenose slovenski mediji.

Prema njemačkoj tvrtki, ulaskom u vlasničku strukturu Optike Clarus ulažu ne samo u vodeću optičarku tvrtku na slovenskom tržištu, već i u posao koji je u potpunosti usmjeren na direktnu prodaju kupcima.

Prema njima, Clarus Optics je s 26 prodajnih mjesta i 30% tržišnog udjela "neprikosnoveni lider na slovenskom tržištu".
Ovo će biti tržište s najvećom kupovnom moći za Fielmann istočno od njihovih glavnih tržišta.

"S najboljim naočalama u klasi, vrhunskom uslugom i digitalnim rješenjima, transformirat ćemo tržište u korist slovenskih kupaca. Dugoročno želimo prodati više od 100.000 jedinica u Sloveniji. Ovo je presudni korak u našoj internacionalizaciji", rekao je predsjednik Uprave Fielmanna Marc Fielmann.

Osnivač tvrtke Optics Clarus Tihomir Krstić zadržat će 30% vlasničkog udjela i ostati uključen u posao.
Kako je naglasio, preuzimanjem tvrtke Clarus ne dobiva samo pristup međunarodnom lancu opskrbe i učinkovitom poslovnim modelu, već i porodičnoj tvrtci sa vrijednostima strateškog partnera.

Clarus ove godine planira otvoriti dvije nove podružnice u Sloveniji, a srednjoročno žele povećati njihov broj na više od 30.

Fielmann ima 742 poslovnica i više od 24 miliona kupaca. Upravlja cjelokupnim lancem od dizajna i proizvodnje do prodaje. Do 2025. planira ući na četiri tržišta kroz organski rast i akvizicije.
Facebook Twitter Print