Kompanije i tržišta
Njemačka tvrtka obustavila milionsku narudžbu Tesla 3 automobila
17.8.2019 06:24 | Indikator.ba
Američki proizvođač električnih automobila Tesla izgubio je milionski ugovor iz Njemačke.
Tvrtka za iznajmljivanje električnih automobila Leipzig Nextmove krajem prošle godine naručila je 100 "Tesla 3" automobila, ali upala je u probleme nakon što je na proljeće isporučila prvih 15 automobila zbog nedostataka u kvaliteti.

"Samo jedno od četiri vozila bilo je ispravno, a u nekim slučajevima vozila nisu bila ni servisirana", saopćio je Nextmove na web stranici "Service Hell". Na vozilima su pronašli nedostatke boje, nepravilno položene kablove, ogrebotine na armaturnoj ploči i kondenzaciju u farovima.

Nextmove je izjavio da je "zbog ozbiljnih nedostataka u kvaliteti i sigurnosti" isporuka dodatnih automobila obustavljena. No, umjesto da popravi automobile, Tesla je objavio 24-satni ultimatum i zatim otkazao narudžbu za automobile koji još nisu isporučeni.

Tesla je cijelu stvar predstavio drugačije.

"Vjerujemo da odluka kupca (...) nije u cijelosti povezana s kvalitetom, već je uvelike utjecala na frustraciju zbog nepovezanog spora početkom godine", rekao je glasnogovornik, ne navodeći detalje ranijeg incidenta.

Prema tvrtki, svaki Teslin kupac nezadovoljan svojim novim automobilom ima pravo vratiti ga u roku od sedam dana. On će tada dobiti otkupnu cijenu. Većina njemačkih kupaca zadovoljna je svojim vozilima, piše n-tv.

U osnovi, čini se da se Nextmoveu sviđa i "Tesla 3", jer se i sama tvrtka oglašava na internetu. "U voznoj floti neovisnoj od proizvođača s preko 300 vozila pronaći ćete najbolje električne automobile našeg vremena - prilično svježe - Teslin model 3."
Facebook Twitter Print