Život i umjetnost
Lonely planet: Beograd grad sa najboljim noćnim provodom na svijetu
21.8.2019 08:39 | Indikator.ba
Beograd je u izboru čuvenog Lonely planeta ponovo proglašen za grad sa najboljim i najpristupačnijim noćnim provodom na svijetu.

- Srpska prestonica nudi bučan i raznolik noćni život svakoga dana u nedjelji, a pogotovu vikendom, gdje žurke traju do ranih jutarnjih sati. Širok je spektar različitih žanrova muzike, te tako svako može pronaći mjesto koje mu idealno odgovara gledajući po vrsti muzike, ali i atmosferi. Po beogradskim klubovima moguće je čuti različite spojeve tehno, elektronske, pop, džez, turbo-folk, ali i narodne muzike po modernim kafanama - stoji u ovom svojevrsnom objašnjenju, piše Blic.

Stranci obožavaju beogradske splavove, i tokom čitavog ljeta uživaju u provodu na njima. Kako piše Lonely planet, cijene po barovima, klubovima, splavovima, kafanama veoma su pristupačne, kao i cijene smještaja u poređenju sa glavnim gradovima u drugim državama.

Podsjetimo, još 2009. godine Beograd se našao na vrhu ljestvice kada se radi o noćnom životu, i deset godina kasnije i dalje se drži kao prvi na planeti.

Studija je analizirala 36 gradova u osam kategorija, uključujući i broj kafića i klubova koji postoje, te stopu kriminala, kao i prosječnu cijenu za smještaj, obrok brze hrane i taksi, a Beograd je proglašem najboljim "parti" gradom.

Prijestonica Srbije postigla je veoma visok rezultat u svim kategorijama, dok je London ispred Beograda po broju barova i klubova. Iza Beograda su Meksiko, Plaja del Karmen i Singapur pri čemu oni predstavljaju fantastičnu trojku kada se radi o burnom noćnom provodu.

U Top 10 su još i Sankt Peterburg, Tokio, Seul, Istanbul, Bangkok, Buenos Aires...
Facebook Twitter Print