Najbolji poslovni potez
Najbolji potez u turizmu u Bosni i Hercegovini: Ko će prepoznati novi trend
22.8.2019 05:17 | Indikator.ba
Za najbolji potez u turizmu Bosne i Hercegovine u sezoni Ljeto 2019. koji bira i nagrađuje poslovni portal Indikator.ba konkuriše šesnaest odluka, projekata, investicija i ideja.

Ti potezi kreirani su na području cijele BiH, tačnije u Cazinu, Banjoj Luci, Ključu, Travniku, Sarajevu, Kladnju, Sokocu, Trebinju, Kaknju... No taj broj nije konačan s obzirom na to da do kraja kalendarskog ljeta preostaje još tridesetak dana tokom kojih će akteri turizma u BiH donositi odluke kojima se podiže kvalitet i sadržaj turističke usluge i podstiče razvoj ove privredne djelatnosti.

Dodatne prijedloge za priznanje Najbolji potez u turizmu za sezonu ljeto 2019. očekujemo od poslovnih zajednica hotelijera, turističkih organizacija, ugostiteljstva, banjskog turizma, te lokalnih vlasti i nevladinog sektora. Već je ranije najavljeno da će takav prijedlog poslati i Privredna komora Federacije BiH koja je od ove godine partner Indikatorovog projekta "Izbor najboljeg poslovnog poteza".

Prema sugestiji glavne konsultantice pri izboru najboljeg poteza u turizmu prof. dr. Ivane Pavlić sa Veleučilišta u Dubrovniku (na fotografiji), u fokusu izbora najboljeg poteza tokom ljeta ove godine su odluke i inicijative zasnovane na revitalizaciji zapuštenih prirodnih područja, prenamjeni prostora u korist turističke djelatnosti i redizajn industrijskih objekata koji se više ne koriste za namjenu zbog koje su izgrađeni.
Ako bi imali odluke koje će te objekte pretvoriti u moderne hotele, restorane, zone za odmor i rekreaciju, Bosna i Hercegovina bi, prema mišljenju Ivane Pavlić uspješno slijedila trend koji se u svijetu već prepoznaje. Analitičari portala Indikator.ba očekuju da ćemo prvom takvom potezu svjedočiti do kraja ovog ljeta.

Indikator.ba će, baš kao i prošle godine, posljednjeg dana ljeta objaviti listu odabranih poteza a nekoliko dana nakon toga saopštiti odluku o izboru tri najbolja poteza. Kao i prošle godine tokom jeseni biće upriličerno svečano uručenje priznanja. Voljeli bi da u tome imamo i reprezentativne partnere koji će iskoristiti priliku da se i na ovaj način promovišu.

Poslovni portal Indikator.ba ovom prilikom ima zadovoljstvo objaviti da ovaj projekat nailazi na pozitivan prijem institucija i pojedinaca.

Priredio: Hajdar Arifagić
Facebook Twitter Print