Život i umjetnost
Ruske luksuzne verzije nadolazećeg Apple iPhone 11 sa cijenama i do 50 hiljada dolara
23.8.2019 07:00 | Indikator.ba
Postalo je tradicija da Apple svake godine u septembru predstavlja novi iPhone, a već mjesecima prije fanovi su uzbuđeni zbog uređaja.
Svaki detalj glasina pažljivo se razmatra, a svaka fotografija komponenti puni medijske naslove. Očekivano predstavljanje iPhonea 11 u septembru je sve bliže, pa čak i ako još uvijek nema javnih informacija iz Applea, specijalizirana kompanija za refiniranje pametnih telefona iz Rusije već prima predbilježbe za skupe luksuzne verzije.

Ruski kompanija za refiniranje pametnih telefona Caviar proizvodi alternativne futrole za iPhone od posebno kvalitetnih i ekskluzivnih materijala za bogate kupce i nudi već predbilježbe za iPhone. Između ostalog, naći će se verzija u obliku jasno ograničene kopije u izdanju Star Trek-a.

U okviru iPhonea 11, između ostalog su integrirani razni plemeniti metali i kamenje. Vjerovatno najekskluzivnija obilježja su komadi mjeseca, meteorita i svemirskog broda. Osim toga, refinerija je dodala i mehanički sat na stražnjoj strani. Cijena luksuznog Appleovog telefona trebala bi iznositi ponosnih 49.400 američkih dolara.

Ako vam je 50 000 dolara previše novca za pametni telefon, možete se odlučiti za "jeftinije" varijante. Jer, Caviar nudi verzije "Universe" za 7.710 američkih dolara, "Singularnost" za 6.050 američkih dolara, "Soyuz" za 5.590 američkih dolara i "Explorer" za 4.990 američkih dolara. Nešto jeftiniji primjerci ujedno su i luksuzne verzije nadolazećeg iPhonea 11, koje se razlikuju samo dizajnom i količinom zlatnih i srebrnih ukrasa.
Dakle, "Soyuz" nudi optiku putanje, a "Explorer" podsjeća na Borgov svemirski brod iz Star Treka. Usporedno najjeftinija verzija je "Apollo 11", za što proizvođač traži 4.800 dolara.
Facebook Twitter Print