Život i umjetnost
Na društvenim medijima se narugali novoj Appleovoj kreditnoj kartici
23.8.2019 16:44 | Indikator.ba
U nastojanju da se odvoji od rivala, Apple je odlučio da prvu kreditnu karticu - koja je lansirana ove nedjelje - napravi od titanijuma.
Materijal pruža Appleovoj kartici estetsku prednost i važan osjećaj. Ali ima i nedostataka, poput nemogućnosti nošenja u kožnom novčaniku ili džepu farmerki.

Na stranici za podršku Apple upozorava da neke tkanine, poput kože i trapera, "mogu izazvati trajno uklanjanje boje koja se neće oprati".
Uz to, kartica se može ogrebati ako dođe u kontakt sa kovanicama, ključevima ili drugim karticama.
Da bi statusni simbol bio netaknut, vlasnicima se savjetuje da ga čuvaju u "novčaniku, džepu ili torbi napravljenoj od mekanih materijala".

Ako se ipak pojave mrlje, korisnici bi ih trebali "nježno obrisati mekom, blago vlažnom krpom od mikrovlakana", a zatim "navlažiti meku krpu od mikrovlakana izopropilnim alkoholom i nježno obrisati".

Predvidljivo, ovoj vijesti su se oštro narugali na društvenim medijima.

U jednom od postova ironično je navedeno: "Ne gledajte direktno u Apple Card. Ne razgovarajte s Apple Cardom. Ne dirajte Apple Card u njenoj svetoj prisutnosti. Kad se ne koristi, Apple Card treba vratiti u jednolično osvijetljenu bijelu kocku..."
Facebook Twitter Print