Kompanije i tržišta
Raiffeisen Bank International ulaže u RegTech kompaniju
25.8.2019 06:28 | Indikator.ba
Raiffeisen Bank International se pridružila krugu finansiranja u verifikaciju poslovanja te je investirala u kompaniju KYC RegTech.

RBI je investirala u kompaniju putem svoje korporativne jedinice rizičnog kapitala Elevator Ventures.

Kompanija je bila jedan od prvih učesnika u programu Elevator Lab. Ovaj program pomaže startupima da sarađuju s vodećim bankarskim stručnjacima iz RBI Grupe i rezultirao je višegodišnjim komercijalnim ugovorom za kompaniju u 2018. godini.

Hannes Cizek, generalni direktor Elevator Ventures i šef grupne strategije i inovacija, kaže: "Vidjeli smo veliki napredak koji je kompanija napravila nakon intenzivne godišnje saradnje. Ova nova investicija prepoznaje i napredak koji je tim postigao, kao i mogućnosti rasta na horizontu. Radujemo se što ćemo zajedno doći do sljedeće prekretnice".

RBI su se u krugu finansiranja pridružli i ogranak rizičnog kapitala Uniqa osiguranja i prethodni investitori, uključujući European Super Angels Club.

Kompanija kombinira umjetnu inteligenciju (AI), robotsku automatizaciju procesa i tehnologiju blockchaina kako bi osigurala provjeru poslovanja i "ukrcavanje" za finansijske institucije, osiguravajuće kompanije, korporacije i fintehe.

Regtech se odnosi na tehnologiju koja pomaže kompanijama da ispune regulacije. Vrlo često to se odnosi na softver koji pomaže kompanijama da ispune finansijske regulative iako se ne mora isključivo odnositi na to.
Facebook Twitter Print