Kompanije i tržišta
Krizni stožer okončao posao: Do kraja godine pokretanje Aluminija?
26.8.2019 17:56 | Indikator.ba
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je kako je Krizni stožer mostarskog Aluminija osigurao otpremnine za preliminarno 500 uposlenika koje se mogu isplatiti ove sedmice.

- Krizni stožer predvidio je u prvoj fazi ostanak oko 380 uposlenika u pripremi moguće proizvodnje, uveo je potencijalnog partnera za dubinsku analizu tvrtke sa željom potpunog pokretanja proizvodnje te je ispregovarao proces uvezivanja staža kontinuirano za sve uposlenike s Vladom FBiH. Svi zadaci koji su inicijalno bili postavljeni pred Krizni stožer uspješno su riješeni, te Krizni stožer prelazi u fazu mirovanja i služi Nadzornom odboru i Upravi za logističku potporu kako bi se do kraja godine učinilo sve na otpočinjanju procesa proizvodnje, saopćeno je danas nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a u Mostaru.

Dodaje se da Uprava i menadžment Aluminija sada trebaju nastaviti djelovati u punom kapacitetu u svim daljnjim procesima.

Prvobitno je najavljivano pokretanje poizvodnje u Aluminiju 1. septembra, ali su nade raspršene prošle sedmice kada su iz Uprave društva kazali da to nije moguće bez obezbjeđenja novca koji samo može doći kroz ulaganje strateškog partnera.
Facebook Twitter Print