Život i umjetnost
Penjanje u kanjonu Tijesno privlači sve više avanturista
5.9.2019 05:49 | Indikator.ba
Peto izdanje penjačkog festivala "Drill and Chill", uz podršku Grada Banjeluke, biće održano na liticama kanjona Tijesno u periodu od 6. do 15. septembra, u konkurenciji brojnih ljubitelja ekstremnih sportova koji dolaze sa gotovo sa svih kontinenata, saopštili su organizatori.

Prema najavama iz penjačkog kluba "Ekstrim" koji je organizator festivala, ove godine će na jednoj od najspektakulranijih manifestacija ovog tipa učestvovati rekordan broj učesnika iz čitave BiH, Evrope, ali i svIJeta.

U toku festivala, učesnici će imati priliku da nauče da prave nove penjačke smerove, te da učestvuju u mnogobrojnim drugim radionicama kao sto su žongliranje, akrobatika, joga, ispravno treniranje za penjanje i fermentacija hrane – kažu organizatori.

U prethodne četiri godine, od kada se održava, ovaj festival je okupio hiljade avanturista koji su pomogli u opremanju stotina novih penjačkih smerova i više od deset "hajlajn" linija, uključujući i 413 metara dugu traku koja je razvučena preko reke Vrbas.
Facebook Twitter Print