Politika i društvo
Drašković najavio gradnju kliničkog centra u Trebinju
6.9.2019 14:47 | Indikator.ba
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik poslovnog sistema Swisslion Rodoljub Drašković dogovorili su u petak, 6. septembra, u Trebinju da će zajedno stati iza izgradnje novog kliničko-bolničkog, dijagnostičkog i rehabilitacionog centra u Trebinju čija će vrijednost biti veća od 50 mil KM, prenosi TrebinjeLive.

Dodik je, poslije sastanka sa Draškovićem kome su prisustvovali i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović, istakao da će Drašković i on biti osnivači fondacije koja će stajati iza izgradnje novog kliničkog centra, a da će njena uloga, između ostalih, biti i da prikupi određen broj donacija potrebnih za njegovu izgradnju.

- Gospodin Drašković će u novu zgradu Gimnazije uložiti 25 mil KM, a od nas je tražio da toliko Vlada Srpske uloži u novi kliničko-bolnički centar. Rekao sam mu da ćemo mi dati duplo više novca - 50 mil KM, jer su to zaslužili Trebinje i Hercegovina - naveo je Dodik.

On je istakao da je sa Draškovićem dogovorio da će se zajednički angažovati i na rješavanju infrastrukturnih projekata, poput izgradnje puta od Foče do Tjentišta, novog puta ka Nikšiću preko Klobuka, te rekonstrukciji i modernizaciji puta od Trebinja do Ljubinja.

- Nismo odustali ni od izgradnje aerodroma. Uvjeren sam da će ova generacija ljudi to postaviti na prave noge - kazao je Dodik, dodajući da su razgovarali i o izgradnji hidroelektrane u Sutorini kod Herceg Novog čime bi se značajno povećao ukupni elektroenergetski bilans Republike Srpske.

Govoreći o novom bolničkom centru, Drašković je kazao da će odmah nakon izrade projektne dokumentacije početi izgradnja ovog važnog objekta za cijelu Hercegovinu.

- Kod Bolnice će biti kao i kod Gimnazije, koja je moja zadužbina, na kojoj radovi neće stati dok se ne preda Gradu Trebinju - naveo je Drašković.
Facebook Twitter Print