Politika i društvo
Zakazan sastanak: Uprava Aluminija od banaka će tražiti povrat novca radnicima
7.9.2019 14:44 | Indikator.ba
Uprava Aluminija zakazala je za ponedjeljak sastanke s predstavnicima banaka koje su uzele dio ili cijele otpremnine radnika ove tvrtke kako bi podmirile tekuće minuse i druge obaveze.

"Shvaćamo kako banke žele naplatiti svoja potraživanja, ali su trebale imati više sluha i razumijevanja za aktualnu situaciju. Te iste banke su do sada kroz kamate na kredite, odobrene minuse i brojne druge naknade od radnika Aluminija naplatile milione maraka, ako ne i desetine miliona. Uzeti im sada novac bez ikakva upozorenja i dovesti ove ljude u još goru situaciju nego što je to već slučaj je nepromišljen potez i pitanje oko kojega se mora postići kompromis", rekli su za Ero.tel sugovornici iz Aluminija.

Dodali su kako će Uprava Aluminija prvo tražiti da se vrate odobreni minusi i druga zaduženja za radnike koji će ostati u Aluminiju u radnom odnosu i očekuje se kako će banke pristati na takvo rješenje.

"Ti ljudi će i dalje imati plaću, moći će servisirati svoje obaveze i ne vidimo razloga da im banke zatvaraju odobrene minuse i druga zaduženja. To ćemo čelnicima banaka pojasniti na sastanku u ponedjeljak i nadamo se kako će povući odluke koje su donijeli i ljudima vratiti njihov novac", zaključili su iz Aluminija.
Inače, do sada je isplaćeno više od 320 otpremnima i za tu svrhu je potrošeno više od tri miliona maraka. Banke su bez prethodne najave odmah uzele veći dio toga novca želeći namiriti potraživanja po osnovu minusa na tekućim računima i drugim obvezama. Ostaje za vidjeti hoće li svoju odluku promijeniti u ponedjeljak.
Facebook Twitter Print