Kompanije i tržišta
Globalna platforma za plaćanja Stripe zaživjela u Sloveniji
9.9.2019 14:47 | Indikator.ba
Svjetska platforma za plaćanja Stripe, jedna od najbrže rastućih tehnoloških tvrtki na svijetu, od danas je službeno uspostavljena u Sloveniji.

Platforma omogućuje internetskim tvrtkama da rastu, razvijaju svoj posao na globalnom nivou i primaju novac sa bilo kojeg mjesta u svijetu, navodi Stripe, prenosi Delo.

Platforma procesira milione dolara godišnje za milione poduzeća, uključujući start-up preduzeća i velike tvrtke poput Googlea, Amazona, Ubera i Shopifyja. Tvrtke Minimaa i Treo već koriste platformu Stripe u Sloveniji kako bi ponudile svoju robu i usluge kupcima širom svijeta.
 
"Slovenske tvrtke već danas mogu započeti primati plaćanja u više od 130 valuta za samo deset minuta. Prvi put platforma Stripe ovim tvrtkama pruža pristup njihovoj globalnoj mreži plaćanja i zakladničkoj mreži. Preduzeća mogu koristiti platformu Stripe za prihvaćanje plaćanja kao i za upravljanje računovodstvom, fakturiranjem, isplatama trećim stranama i optimizirati mobilna plaćanja - sve s jedne centralizirane nadzorne ploče. Korisnici platforme Stripe također imaju pristup mobilnim novčanicima poput Apple Paya i Google Paya", kažu u Stripu.
Facebook Twitter Print