Kompanije i tržišta
Fortenova grupa zaključila novo finansiranje
9.9.2019 18:11 | Indikator.ba
Fortenova grupa je u petak izdala obveznice u vrijednosti od 1,157 milijardi eura, dovršavajući postupak refinansiranja najstarijeg ugovora o zajmu od 8. juna 2017. (zajam SPFA).

Novo finansiranje strukturirano je kao četverogodišnja obveznica od 1,157 milijardi eura, s kamatnom stopom od 7,3 posto plus EURIBOR, s donjom granicom koja iznosi jedan posto, a finansira ga HPS Investment Partners u saradnji s VTB-om.

Prema postignutom sporazumu o refinansiranju, kamatna stopa će se sukcesivno smanjivati ​​kako bi se smanjio omjer duga i profita Fortenova Grupe.

"Završetkom novog aranžmana za finansiranje, Fortenovs Grupa je u potpunosti refinansirala zajam SPFA i osigurala srednjoročnu stabilnost i dugoročnu održivost, rast i razvoj. Zahvaljujemo svim dioničarima koji su prepoznali i podržali proces od interesa za sve aktere. Fortenova Grupa sada ulazi u novu fazu poslovanja u kojoj ćemo se usredotočiti na povećanje profitabilnosti, poboljšanje učinka i stvaranje dodane vrijednosti za sve dionike", rekao je Fabris Peruško, predsjednik Uprave Fortenove.
Facebook Twitter Print