Kompanije i tržišta
Petrol ulazi na tržište daljinske energije u Rusiji
11.9.2019 09:03 | Indikator.ba
Izvršni direktor Petrola Tomaz Berločnik, koji je u posjetu Rusiji s desetčlanom slovenskom poslovnom delegacijom, sklopio je dva važna poslovna ugovora s Moskvom, saopćio je Petrol.

Slovenska tvrtka će u saradnji s T Plus grupom sudjelovati u projektima optimizacije daljinskog grijanja u ruskom gradu Izhevsk, a sa tvrtkom Schneider electric (SE) Rusija, Petrol će uspostaviti specijaliziranu softversku i informatičku podršku za automatizirani sistem upravljanja za opskrbu toplinom u Jekaterinburgu.

Petrol je vodeći pružatelj integriranih energetskih i ekoloških rješenja u jugoistočnoj Evropi i partner je kružne ekonomije za prijelaz na društvo s niskim udjelom ugljika. Strateški ciljevi ruske vlade usmjereni su na efikasno korištenje primarnih izvora energije i povećanje učinkovitosti postojećih sistema daljinskog grijanja i vodoopskrbe.

Glavne aktivnosti Petrola uključivat će optimizaciju sistema daljinskog grijanja, optimizaciju proizvodnje i distribucije pitke vode.
Petrol stručnjaci će se brinuti za optimizaciju operativnih troškova, ulaganja, povećanje efikasnosti sitema, smanjenje gubitaka u tim sistemima, digitalnu transformaciju i digitalizaciju navedenih sistema, kao i za upravljanje sistemima u stvarnom vremenu.
Facebook Twitter Print