Tržište kapitala
Prodato 100 posto dionica fojničkog MS&Wooda za 5,8 miliona KM
11.9.2019 14:19 | Indikator.ba
Na vanberzanskom tržištu Sarajevske berze danas je prodato 100 posto dionica kompanije MS&WOOD d.d. Fojnica.

Ukupno 61.290 dionica, koliko ima ova kompanija, a koje su do sada bile u vlasništvu sarajevskog Uniprometa, prodato je za 5.799.872,70 KM.

Za sada nije poznato ko je kupac.

Društvo se još od prošle godine pripremalo za moguću prodaju, kada se podijelilo na MS&Wood d.d. za proizvodnju namještaja i trgovinu Fojnica i na Nekretnine Miljacka d.d. Sarajevo, za poslovanje sa nekretninama.

Kako je tada navedeno, podjela na dva nova društva izvršena je kako bi se osiguralo da se od glavne djelatnosti (proizvodnja namještaja) odvoji djelatnost za poslovanje nekretninama.
-S druge strane, interes je vezan i za dalji razvoj djelatnosti proizvodnje namještaja i eventualnu mogućnost učešća u ulaganjima od strane zainteresiranih partnera, pojašnjeno je tada.

MS & WOOD d.d., koji radi za švedsku IKEA-u, pokazao je u posljednje vrijeme nastojanje da, osim u Fojnici, proizvodnju pokrene i u drugim gradovima u BiH.

Kompanija, koja je nastala od nekadašnjeg metaloprerađivačkog preduzeća Žica d.d. Sarajevo, pokupila je brojne svjetske nagrade za dizajn, uključujući i prestižna priznanja na najvećem sajmu namještaja u svijetu IMM Cologne.
Facebook Twitter Print