Kompanije i tržišta
U Banji Vrućici 23 odsto ukupnih noćenja u RS-u
11.9.2019 17:53 | Indikator.ba
U Zdravstveno-turističkom centru Banja Vrućica u Tesliću održana je svečana akademija povodom stotinu godina rada Banje Vrućice.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da Zdravstveno-turistički centar Banja Vrućica zapošljava 400 ljudi, redovno izvršava obaveze prema radnicima i državi, predstavlja pozitivan primjer privatizacije i treba ga unapređivati.

Ona je naglasila da je Banja Vrućica primjer kako institucije i privatni sektor mogu dobro zajedno funkcionisati.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da Zdravstveno-turistički centar Banja Vrućica u Tesliću ostvaruje 23 odsto ukupnih noćenja u Srpskoj i predstavlja primjer dobre privatizacije državnog kapitala.

Ljekovita termominerlna voda ove banje korištena je još u vrijeme starih Rimljana. Da je to tako, potvrdili su dokazi pronađeni vijekovima kasnije.
Autor Monografije "Banja Vrućica - Vijek u službi zdravlja" Bojan Stojnić naveo je da je 1925. godine tokom kaptaže banjskih izvora pronađen zlatnik i ogrlica iz rimskog perioda.

Danas je Banja u zlatnom periodu. Rekordna posjećenost, savremena oprema, stručni ljekari, kabineti i usluge - svrstali su je na čelo banjskog turizma u regionu.

U korak s modernim tehnologijama i Banja se modernizuje. Jedan od načina bolje komunikacije s posjetiocima i turistima su i viber stikeri s motivima banje, koji će od sutra biti dostupni, izvijestio je RTRS.
Facebook Twitter Print