Politika i društvo
Džindić: Plan restrukturiranja Aluminija je neprofesionalan
12.9.2019 14:46 | Indikator.ba
Komentirajući trenutno stanje u mostarskom Aluminiju federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić kazao je kako je plan restrukturiranja Aluminija, koji došao pred Ministarstvo, štur i urađen na neprofesionalan način.

"Plan restrukturiranja Aluminija koji je došao pred ovo ministarstvo i na kojeg je uloženo mnogo primjedbi, urađen je na vrlo neprofesionalan način i vrlo je štur'', izjavio je ministar Džindić na konferenciji za novinare u Mostaru.

Naglasio je kako se za Aluminij mora napraviti plan koji podrazumijeva tehničku, tehnološku, financijsku i svaku drugu analizu, kao i ugovor s kim se ide u pokretanje proizvodnje u livnici.
Sve to, kazao je Džindić, nedostaje u postojećem planu.

Vlada FBiH je danas zatražila da u dnevni red vanredne Skupštine Aluminija d.d. Mostar koja je zakazana za 23. septembar u predloženi dnevni red bude uvršteno i zaduženje Upravi i Nadzornom odboru gospodarskog društva Aluminij d.d. Mostar da, u roku od 30 dana, Vladi dostavi realan i provediv plan restrukturiranja Aluminija.
''''Ovaj plan treba sadržavati sve potrebne elemente za održivo poslovanje'''', navela je Vlada nakon sjednice održane u Mostaru.
Facebook Twitter Print