Kompanije i tržišta
Sandi Češko prodao dio tvrtke Studio Moderna
14.9.2019 04:58 | Indikator.ba
Kralj Kosmodiska i jedan od najbogatijih Slovenaca, Sandi Češko, prodao je svoj udio u tvrtki Studio Moderna Holdings (SM) te će se, kako piše slovenski portal finance.si, "baviti samo krevetima i zračnim sjedištima". Kupci Češkove polovine tvrtke, kao i njena cijena, poslovna su tajna.

O promjeni vlasničke strukture u slovenskoj kompaniji poznatoj po Dormeu, Kosmodisku, Walkmaxxu, Delimanu i sličnim proizvodima šuškalo se još lani, a prije dvije godine Češko je sa svojom partnericom Livijom Dolanc izašao iz Upravnog odbora. Kompletna vlasnička struktura kompanije nije javno dostupna, no Češkov udio bio je 55 posto, čija se vrijednost procjenjivala na otprilike 450 miliona eura, a suvlasnici su, iako je nepoznato u kojem postotku, fondovi Insight Venture Partners, Templeton Emerging Markets, General Atlantic i JH Partners.

Prošle godine se nagađalo i o prodaji SM-a najvećem južnokorejskom multimedijskom distributeru CJ ENM, no ta kompanija je odustala od akvizicije zbog, kako su prenijeli slovenski mediji, "uvjeta preuzimanja".

SM je, inače, osnovan sada već davne 1992., a registriran je u Holandiji i na Cipru te posluje u 20 zemalja širom svijeta.
Facebook Twitter Print