Najbolji poslovni potez
Najbolji potez u turizmu u Bosni i Hercegovini: Ljeto puno ideja i uspjeha
14.9.2019 05:13 | Indikator.ba
Sa posljednjim danom ovogodišnjeg ljeta poslovni portal Indikator.ba okončaće registrovanje dobrih poteza u ovoljetnoj turističkoj sezoni, a ubrzo potom objaviti ko je povukao najbolje poslovne poteze u ovom sektoru i upriličiti uručenje priznanja. Tu svečanost organizujemo u saradnji sa dm drogerie markt u BiH koja je partner ovog projekta.

"Zadovoljstvo nam je da kao i lani učestvujemo u promociji najboljih poteza i ideja u ljetnoj turističkoj sezoni", izjavio je tim povodom Damir Šlosel, direktor dm u BiH.

U konkurenciji za najbolji potez ovog ljeta našao se izuzetno velik broj, čak tridesetak projekata, događaja, ulaganja... čiji konačni rezultati doprinose povećanju obima i kvaliteta turističke ponude, a kroz turizam i afirmaciji prirodnih, kulturnih, istorijskih i drugih vrijednosti Bosne i Hercegovine.

Kandidati za priznanje evidentirani su na području cijele BiH. To su kompanije iz oblasti turizma, hotelijerstva, saobraćaja, usluga, lokalne zajednice i gradovi. Odluku o tri najbolja poteza na osnovu prijedloga novinara/analitičara projekta Indikator.ba donijet će uz saglasnost sa glavnom konsultanticom prof.dr. Ivanom Pavlić, prorektorkom Sveučiliušta u Dubrovniku.

Za ovo ljeto posebno je karakteristično to da se više lokalnih zajednica upravo ovog ljeta odlučilo za izradu strategije razvoja turizma, odnosno aktiviranje resursa koji su do sada bili neiskorišteni ili zapušteni.
Jedan broj ovoljetnih ključnih poslovnih odluka turističkih organizacija i investitora odnosi se na razvoj zimskog turizma i stvaranje uslova da se već ove zime na planine dovede mnogo veći broj gostiju.To je izazov i za portal Indikator.ba da i ove zime traga za dobrim potezima i s početkom proljeća proglasi najbolje.

Izbor šampiona turizma za sezone ljeto i zima portal Indikator.ba organizuje već drugu godinu u okviru projekta "Najbolji poslovni potez" čiji je generalni partner od ove godine Privredna komora Federacije BiH. Najbolje poteze prošlog ljeta napravili su Općina Cazin, Valentin Barbić, vlasnik hotela Bank u Kiseljaku te akteri formiranja klastera zdravstvenog turizma u RS.

Priredio: Hajdar Arifagić
Facebook Twitter Print