Život i umjetnost
Deripaska i Bregović ne mogu legalizovati svoje vile u Kotoru
14.9.2019 06:03 | Indikator.ba
Opština Kotor prekinula je postupak legalizacije bazena i jednokatnog objekta u Perastu, u vlasništvu poznatog muzičara Gorana Bregovića, a isto je uradila i u slučaju raskošnog ljetnjikovca na rtu Platamuni ruskog milijardera Olega Deripaske.

Kako pišu Vijesti, osnivač Bijelog Dugmeta predao je zahtjev za legalizaciju još u julu prošle godine, a rješenje o prekidu postupka donijeto je nedavno. Rješenje o prekidu postupka legalizacije donosi se u slučaju kada objekat nije predviđen važećim planskim dokumentima, pa se proces obustavlja do stupanja na snagu Plana opšte regulacije, kojeg tek treba pripremiti Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Iz tog ministarstva su rekli da će se svi nelegalni objekti morati uklopiti u plansku dokumentaciju prije donošenja Plana opšte regulacije. Bregović je, kako navodi podgorički list, nelegalno izgradio prizemni objekat pokraj svoje vile u Perastu površine 13 kvadrata i to na tuđem zemljištu, a takođe nema građevinsku dozvolu za bazen od 23 kvadrata.

Muzičar se nalazi na popisu od 1.500 divljih graditelja koji su predali zahtjev Opštini Kotor za legalizaciju.

On osim dvije kuće u Perastu,ima stan u Sarajevu, kuću na Jahorini, stan u Parizu, te vile u Zagrebu i Beogradu, a ima još pet nekretnina u glavnom gradu Srbije. Kompanija Overseas Assets Management Olega Deripaske izgradila je ljetnjikovac na rtu Platamuni, te je prošle godine predala zahtjev za legalizaciju suterena od 97 kvadrata jedne od luksuznih vila u kompleksu.

Takođe je prošle godine predala i zahtjev u kojem stoji da je izgradila bez dozvole i vilu od 332 kvadrata s prizemeljem i spratom, o čemu kotorska administracija još nije odlučivala. Deripaska je na zemljištu od gotovo 20.000 kvadrata izgradio kompleks vila od ukupno 2.800 kvadrata.
Facebook Twitter Print