Kompanije i tržišta
Najveća investicija MOL-a u Srbiji
18.9.2019 10:50 | Indikator.ba
Prvi depo za skladištenje goriva kompanije MOL u Srbiji juče je zvanično počeo sa radom.
Depo u Sremskim Karlovcima su svečano otvorili direktor kompanije Ante Aralica, ambasador Mađarske dr Atila Pinter i ministar rudarstva i energetike Aleksand<r Antić.

Kao najveća investicija ove kompanije, namjena Depoa je pretovar i skladištenje euro premijum BMB-a i euro dizel goriva, a sama dostava robe će biti omogućena na dva fronta: riječnim i drumskim putem, a u budućnosti će se osigurati i mogućnost dopreme željezničkim putem.

"MOL Serbia se, nakon više od 15 godina poslovanja na teritoriji Srbije, odlučila na ovako značajan korak i veliku investiciju, sa ciljem da obezbijedi sigurno snabdijevanje tržišta gorivom vrhunskog kvaliteta koje će direktno dolaziti iz rafinerija MOL Grupe. Investicijom u Depo u Sremskim Karlovcima potvrđujemo tu svoju namjeru", izjavio je Ante Aralica, direktor MOL Serbia.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić istakao je da će ovaj projekat, pored sigurnosti snabdijevanja, uticati i na jačanje tržišta, što je u interesu krajnih korisnika..

Ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter kazao je da je otvoreni terminal najveća investicija MOL-a u Srbiji i omogućava kompaniji da skladišti gorivo izvanrednog kvaliteta.

Depo ima pet rezervoara dizelske sekcije kapaciteta 8.000m³ i tri rezervoara BMB sekcije kapaciteta 4.000m³.

MOL Grupa sa sjedištem u Budimpešti prisutna je u više od 30 zemalja, a njena dinamična međunarodna radna snaga broji 26.000 ljudi.
Proizvodne aktivnosti trenutno se odvijaju u osam, a istraživačke u 13 zemalja. Unutar integrisanog lanca snabdijevanja MOL Grupe posluju četiri rafinerije i dva petrohemijska pogona u Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj.

Grupa u vlasništvu ima 2000 benzinskih stanica u devet zemalja srednje i jugoistočne Evrope.
Facebook Twitter Print