Kompanije i tržišta
Službena potvrda: Srpski "kralj papira" u utrci za preuzimanje Kraša
18.9.2019 17:58 | Indikator.ba
Kappa Star Limited, društvo s ograničenom odgovornošću, holding kompanija u stopostotnom vlasništvu Nebojše Šaranovića, osnovana 2000. na Kipru, ovog ponedeljka je putem kastodi računa RBA Austrija prešla pet odsto vlasništva Kraša, objavila je danas Zagrebačka berza i potvrdila nezvanične informacije koje slovodobitno prenose mediji u Srbiji.

Prema najnovijim informacijama, Šaranović je i danas nastavio kupovati akcije ove hrvatske kompanije, ali i dalje ostaje pitanje kakve su zapravo njegove stvarne namjere - da li želi kontrolni paket u Krašu ili će se zaustaviti sa trenutnim aktivnostima na Zagrebačkoj berzi.

Hrvatski mediji prenijeli su ranije da je Šaranović u čijem je vlasništvu kiparska grupacija Kappa Star, kupio veliki broj dionica u kompaniji Kraš, kao i da je kupovina akcija na Zagrebačkoj berzi obavljana sa kastodi računa Rajfajzen banke Austrija. Iz Kappa Star grupacije potom su za "Blic Biznis" rekli da "nemaju komentar".

Prema informacijama Zagrebačke berze, na kastodi računu je do četvrtka bilo upisano 3,06 odsto dionica Kraša, a u petak ili ponedeljak pređen je prag od pet odsto.

Intenzivna kupovina na Zagrebačkoj berzi je nastavljena i danas. Do 13.30 sati srpski preduzetnik, koga u Hrvatskoj nazivaju i kraljem papira, kupio je gotovo 10 odsto dionica Kraša. Deonica konditora tom prilikom je ponovno uzletjela i to za 20 odsto u odnosu na jučerašnju zaključnu cijenu u vrijednosti od 6,7 miliona eura.

Hrvatski Kraš je potpuno privatizirana kompanija u većinskom vlasništvu malih dioničara.
Facebook Twitter Print