Menadžment
Sberbanka učvršćuje pozicije u Fortenovi, Ivica Mudrinić novi član Uprave
20.9.2019 06:20 | Indikator.ba
U Upravnom odboru Fortenova grupe doći će do zamjene dva neizvršna člana koji su dali ostavke, a političar i poduzetnik Ivica Mudrinić bit će imenovan u ovo tijelo kao predstavnik radnika.

Iz Fortenova grupe izvijestili su kako su dosadašnji neizvršni članovi Upravnog odbora Kelly Griffith i Daniel Michael Böhi podnijeli ostavke, a na skupštini koja je zakazana za 30. septembar dioničari će odlučiti o prijedlogu za imenovanje Paula Bastonea i Alexandera Torbakhova u Upravni odbor Fortenova grupe d.d. na mandat od tri godine.

O imenovanju dva nova člana Upravnog odbora Fortenova Group STAK Stichinga, fondacije sa sjedištem u Holandiji, odlućivat će imatelji depozitarnih potvrda koji predstavljaju krajnje vlasnike Fortenova grupe u Hrvatskoj.

Upravni odbor se do sada sastojao od sedam neizvršnih direktora i jednog izvršnog direktora, Fabrisa Peruška, koji je ujedno i glavni izvršni direktor tvrtke.

Novim imenovanjima Sberbanka, koja već ima dva člana Upravnog odbora iz svojih redova, Maksima Poleateva i Sergeja Volka, kako navode izvori hrvatskih medija, učvrstila je svoju poziciju u tom tijelu.

O imenovanju Ivice Mudrinića, bivšeg ministra pomorstva i veza u Vladi RH, nekadašnjeg direktora HRT-a i direktora Hrvatskog telekoma, u Upravni odbor kao predstavnika radnika odlučilo je Radničko vijeće Fortenova grupe d.d.
Facebook Twitter Print