Život i umjetnost
Treća fontana u Sloveniji, ovoga puta vinska
27.9.2019 06:34 | Indikator.ba
Slovenija će u novembru biti bogatija za još jednu fontanu iz koje će teći alkohol - nakon fontane piva u Žalcu i vina u Marezigu, vino će teći i iz fontane u Vodolama kraj Maribora.

Vinska cesta Maribor uskoro će biti bogatija za atrakciju, koja će, kako se očekuje, privući još više posjetitelja u vinograde oko štajerske prijestolnice, izvještava siol.net.

Bogdan Mak sa imanja Sunčani raj u Vodenjaku kod Maribora najavio je da će uskoro otvoriti fontanu vina iz koje će poteći "najbolja štajerska vina".

Fontana bi trebala biti postavljena na imanju početkom novembra, a iz nje će šest različitih vina iz šest lokalnih vinarija, kao i dva bezalkoholna napitka.

Imanje Sunčani raj organska je ekološka ekonomija koja proizvodi i prerađuje industrijsku konoplju, bundevu, grah i slatki krompir, a također imaju plantažu ljekovitog bilja i nude posjetiteljima adrenalinsko iskustvo.

Naime, posjetioci mogu testirati svoju hrabrost vozeći se na čeličnoj cijevi ili "zipline", pod nazivom Pčelinja godina, koji se smatra najdužim spustom u Štajerskoj. (Foto: Pixabay)
Facebook Twitter Print